Grillowanie 2021. Kulinarne inspiracje

Grillowanie 2021. Kulinarne inspiracje

Sezon grillowy czas zacząć. Coraz cieplejsza aura i piękna zielona wiosna zachęca nas do dłuższego spędzania czasu na łonie natury.

Co wrzucić na ruszt?

Możliwości jest naprawdę sporo. 

Pierwszą i najbardziej popularną propozycją będą różnego rodzaju mięsa m.in. karkówka, boczek, kiełbaski tradycyjne oraz białe, kurczak, warto też spróbować grillowanej ryby, która zachwyci delikatnością smaku i aromatu. 

Swoich gości możesz zaskoczyć również serami przygotowanymi na ruszcie.

 

Jaki rodzaj sera wybrać na grilla? 

Sery żółte tłuste i pełnotłuste, np. edamski, gouda, sery pleśniowe: brie, camembert, gorgonzola, munster czy bleu de bresse, oscypki, ser halloumi.

 

Ciekawą propozycją mogą być również grillowane warzywa i owoce np. cukinia, papryka, pieczarki, pomidorki koktajlowe, szparagi zawijane w boczku, ziemniaki i inne. Banan jest jednym z ciekawych propozycji owocowych.

 

Pamiętajmy również o odpowiedniej oprawie biesiadowania grillowego w ogrodzie. 

Kolorowe świeże sałatki z lekkimi sosami na bazie cytryny i oleju lub oliwy, smaczne pieczywo oraz odpowiednie sosy i musztardy z pewnością urozmaicą cudowny czas podczas spotkania z rodziną czy znajomymi podczas grillowania.



Ta strona korzysta z ciasteczek, aby świadczyć usłigi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.